Hea toidutootja, toidupakkuja, toiduasjaline – ootame Sind juba kuuendat korda toimuvale Lõuna-Eesti Toidukonverentsile, 11. oktoobril Mulgimaal, Karksi-Nuias.
Konverentsi teema seekord mulgikeelne: Lõune-Eesti mokka müüdä kultuuriperändus. Kirjakeelde tõlgituna – Lõuna-Eesti maitsev kultuuripärand. Räägime Eesti toidupärandist, selle säilitamisest ja populariseerimisest, edasi arendamisest, kasutamisest ettevõtluses.
Konverentsi avaettekande teeb Anu Raud, kes on kogu oma elu süvenenud Eesti rahvakunstipärandisse ja sealt leitut terviklikult mõtestanud oma tegevuses õpetaja, vaibakunstniku, kirjaniku, muuseumilooja ja talupidajana.
Seda, kuidas Eesti toidupärandit kasutatakse gurmeetoidu maailmas, räägib Angelica Udeküll – Eesti üks väheseid naistippkokki. Eelmisel aastal sai Angelica Le Cordon Bleu aumärgi, mis on üks kokandusmaailma suurimaid tunnustusi, mis antakse kokkadele, keda on selle vääriliseks pidanud tema kolleegid samast riigist või üle maailma. Mõistagi on konverentsil oma kogemuslugusid jagamas Lõuna-Eesti ettevõtjad.
Seekordse konverentsi teeb eriliseks see, et päeva ametliku osa lõpetab VI MULGI SÖÖGI VESTIVAL, kus kõik tootjad saavad oma toodangut näidata ja müüa. Festivalil viiakse läbi võistlus selgitamaks välja Eestimaa parim mulgipuder – kõik soovijad oodatud osalema, võistlema! Muidugi ei puudu laadamelu toredate esinejate ja töötubade, degusteerimistega, lisaks toimub Mulgi Õllenautleja konkurss.
Lõuna-Eesti Toidukonverents on Lõuna-Eesti väikeste ja keskmiste toidutootjate suurim kohtumispaik, kus mõtteid ja kogemusi vahetada ning oma silmaringi avardada, saada infot aktuaalsetel valdkonna teemadel. Seni toimunud konverentsidel kohal olnud ca 100 toiduettevõtjat, -tootjat, -pakkujat (üle Eesti).
Konverentsil osalemise tasu on 18eur. Registreerimine ja täiendav info konverentsi kodulehel: https://arinouandla.ee/ettevotja/toidukonverents/
Registreerimise tähtaeg 4.oktoober.
Registreerimise tähtaeg 4.oktoober.