Lõuna-Eesti toidukonverents 25. septembril Võrus

Juba kolmandat korda toimub Lõuna-Eesti Toidukonverents, 25. septembril Võrus. Miks Võru? Aga seepärast, et Vana-Võromaa on Eesti toidupiirkond 2019!
Seekordseks konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT TOITLUSTUSSE.

Eestimaal on nii palju toredaid väikeseid toidutootjaid ja  -pakkujaid, kelle toodang võiks palju enam jõuda meie toitlustussektorisse, sh kohvikutesse, restoranidesse, koolidesse, hotellidesse. Kas ja kuidas see on võimalik ja mida saame selleks teha. Nendele küsimustele proovib konverents vastata oma inspireerivate esinejate abil.

Konverentsi päevakava:

9:30 kohvipaus ja kogunemine
10:00 Sissejuhatus ja tervitussõnad

10:15   Eesti kohalik toit presidendi ja tema külaliste laual. Taigo Lepik, Eesti presidendi peakokk

10:40  Väiketootjate/talunike koostöö toitlustusettevõtetega. Marko Vislapuu, Varbuse Teemaja/ Soul Food CateringLättekoda peakokk, Kokkmees Kool Kodukokkadele, Eesti Peakokkade Ühenduse Liige

11:00   Kohaliku ja maheda toidu kasutamine kooli toitlustuses. Britt Vahter, MTÜ Rõuge Kool

11:20    Sirutuspaus

11:35   Lõuna-Eesti väiketootjate toit HoReCa- võrku – rõõmud ja mured. Andres Soots, Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik

11:55   Projekti “Baltic Sea Food” raames välja töötud ärimudeli tutvustus, mis aitaks piirkondlikel toiduvõrgustikel kohalikke toidutooteid tõhusamalt ja kuluefektiivsemalt turustada. Eesti Maaeluministeerium

12:10   Sissejuhatus grupitöödesse, gruppidesse jagunemine

12:20    Grupitööd – ideaalne mudel kohaliku toidu saamiseks tarbijate igapäevasele toidulauale.
12:50    Lõuna

13:50   Grupitööde kokkuvõtted

14:30   Ühe talu kogemus. Raivo Künnapuu, Muhe-Mahe

14.50   Vajalike oskuste ja teadmiste andmine põllumajanduslikele toidutootjatele uutele turgudele sisenemiseks ehk rahvusvahelistumiseks SUI-Food projekti raames. Merle Tsirk, TSENTER, Võrumaa Kutsehariduskeskuse Puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskus

15:00   Maaturismi ettevõtetes kohaliku tooraine kasutamisest ja kohaliku toidu pakkumisest, hommikusöökide projekti edust! Raili Mengel, Eesti Maaturism

15:20   Sirutuspaus

15:30   Innovaatilised maitsed  kaubandusse, läbi kohaliku tooraine! Andrus Vaht, Chez Andre restoran, gurmeetoodete tootmine, Tartu

15:50   Bocuse d´Or Europe 2020 Tallinnas – kuidas väiketootjad sellest kasu saavad. Dimitri Demjanov, Eesti Kulinaaria Instituut

16:15    Konverentsi kokkuvõtted

16:30   Mõttevahetused, kokad kohtuvad tootjatega – energiapausiks laudadel Vana Võromaa parimad maitsed.

 

Toimumiskoht: Kultuurikeskus KANNEL, Võrus (Liiva 13)

Konverentsi raames väikestel ja keskmistel toidutootjatel võimalus terve päeva vältel oma laudade taga esitleda oma tooteid.

Registreerimine on lõppenud. Osalustasu 18 EUR.