Tule Lõuna-Eesti toidukonverentsile 10. novembril 2020, Tartus!

Hea kokk, toitlustaja, toidutootja, toidupakkuja, toiduasjaline!

Juba neljandat korda toimub Lõuna-Eesti Toidukonverents, seekord 10. novembril, mardipäeval – Tartus, Eesti Rahva Muuseumis.
Konverentsi teemaks on KOHALIK TOIT ERIOLUKORRAS – ÕPPETUNNID JA VÕIMALUSED.

Lõuna-Eesti Toidukonverents on Lõuna-Eesti väikeste ja keskmiste toidutootjate suurim kohtumispaik, kus mõtteid ja kogemusi vahetada ning oma silmaringi avardada ja saada infot aktuaalsetel valdkonna teemadel. Seni toimunud konverentsidel on osalenud ca 100 toiduettevõtjat, -tootjat, -pakkujat (üle Eesti).

Konverentsi päevakava:

9:30 kohvipaus ja kogunemine
10:00 Sissejuhatus ja tervitussõnad

Roomet Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja
Moderaatori sissejuhatus ja lugu – Jüri Makarov, Kivitalu restoran Rock Summer

10:30 UUTMOODI AEG NÕUAB UUSI LAHENDUSI ehk lood eriolukorra ajast (vahepeal sirutuspaus)

Taluturg.ee: kriis lükkas talukauba e-müügile hoo sisse, Merle Vall
Mulk.ee – mulgi väiketootjate ühistegevuse tulemusena sündinud e-pood, Indrek Palu
Nopri Talumeierei kojukanne, Tiit Niilo
Leib restoran eestvedamisel tekkinud e-pood www.talustkoju.ee, Kristjan Peäske
Eesti Veinitee – 16 Eesti veinitootjat ühisel kaardil, Valgejõe Veinivilla virtuaalne degustatsioon, Tiina Kuuler
Eestimaa Talupidajate Keskliidu käivitatud platvorm pood.talutoit.ee, Kerli Ats

Ylicool Catering – gurmeetoidu pakkide pood, väljakutsed liha suitsetamisel (loe: läbirääkimised Veterinaar- ja Toiduametiga). Urpo Reinthal

Paneeldiskussioon ja küsimused esinejatele

12:35 Sissejuhatus grupitöödesse, gruppidesse jagunemine

12:50 Grupitööd: kuidas sel aastal toimitud? Kuidas me ellu jäime/ jääme? e-poed, koostöö, lahendused

13:10 Lõuna/ grupitööd jätkuvad

14:20 Grupitööde kokkuvõtted

15:10 Eesti toidujulgeolek. Arengukava “Eesti põllumajandus ja toit 2030”. Roomet Sõrmus

15:35 Andre juustu lugu – tagasilöögid, väljakutsed, edusammud. Erika Pääbus, Andre Farm

16.00 Ressurssisäästliku toidukultuuri võimalused, zero waiste dining, n-ö lehest juureni, ninast sabani. Peeter Pihel, tippkokk, säästliku toiduvalmistamise kirglik eestvedaja, Fotografiska peakokk.

16:25 Konverentsi kokkuvõtted

16:35 Teelemineku eelne energiapaus puuviljadega, muljetamine.

 

Toimumiskoht: Eesti Rahva Muuseum, Tartu (Muuseumi tee 2, sissepääs A, Hurda saal)

Konverentsi raames toidutootjatel, -pakkujatel võimalus terve päeva vältel oma laudade taga esitleda oma tooteid.

Konverents toimub hübriid-üritusena, ehk võimalik osaleda nii füüsiliselt kohale tulles, kui läbi veebi.

Registreerimine kuni 3. november SIIN. Osalustasu 18 EUR.

Tähelepanu! Sündmusele ei ole lubatud külastajad, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19-sse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (näiteks palavik, kuiv köha, hingamisraskused). Sündmusel kohapeal järgida korraldaja ja personali juhiseid.

Eelmise aasta konverentsi pildigalerii leiad SIIT.